Воротар і сльози Роналду тягнуть Португалію у чвертьфінал Євро

Сьогодні на чемпіонаті Європи зіграє кривдниця України – Румунія: завершується стадія 1/8 фіналу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Воротар і сльози Роналду тягнуть Португа…
Сльози "зірки" допомогли: Португалія у чвертьфіналі Євро-2024. Фото: Getty Images.

2 липня на чемпіонаті Європи з футболу серед чоловіків, який триває в Німеччині, відбудуться останні матчі 1/8 фіналу, передає Depo.ua.

У Мюнхені Румунія зіграє з Нідерландами, початок – о 19.00.

Румуни, нагадаємо, завдали болючої поразки Україні у першому матчі групового раунду на цьому чемпіонаті – 0:3. Саме ця гра визначила загальну тональність і підсумковий результат виступу команди Сергія Реброва на Євро-2024.

У Лейпцигу Австрія зустрінеться з Туреччиною, початок – о 22.00.

Переможці цих пар у чвертьфіналі зіграють між собою.

Вчора ж, 1 липня, були зіграні ще два матчі 1/8 фіналу Євро-2024.

Збірна Португалії в серії пенальті обіграла Словенію і вийшла у чвертьфінал.

Основний і додатковий час завершились без забитих голів – 0:0 (у серії пенальті 3:0)

Цікаво, що Словенія завершила виступи на Євро-2024, так жодного разу не програвши і не перемігши за чотири свої зіграні матчі – у них три нічиї у групі і нічия в основний час 1/8 фіналу.

Португальці атакували протягом усієї гри, але це був не їхній день. Зокрема, був активним і намагався бути ефективним Кріштіану Роналду, однак своїй команді у цій грі і він не допоміг. Понад те, у екстратаймі був призначений пенальті у ворота словенців, однак Роналду програв дуель воротарю Словенії Яну Облаку. Наприкінці додаткових таймів словенці могли створити сенсацію, але їхній гравець Шешко не реалізував чистий вихід сам-на-сам із голкіпером Португалії Діогу Коштою.

І саме Діогу Кошта у серії пенальті фактично затягнув свою команду у чвертьфінал, відбивши усі три удари словенських футболістів. А португальці свої шанси не змарнували, у тому числі й Роналду, який виправився, точно пробивши у лівий нижній кут воріт Облака. Останній, третій пенальті за Словенію не забив колишній гравець київського "Динамо" Беньямін Вербіч.

Огляд матчу, пенальті від Роналду, всі гострі моменти і серія пенальті (для перегляду перейдіть за посиланням на YouTube):

У іншому матчі 1/8 фіналу, який відбувся 1 липня, Франція без особливого блиску в діях дотиснула зовсім безініціативну Бельгію1:0 завдяки автоголу Вертонгена на 85-ій хв.

5 липня у чвертьфіналі Євро-2024 Португалія зіграє з Францією у Гамбурзі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme