Швейцарія відправляє додому чинних чемпіонів континенту, німці перемагають на тлі потужної грози: на Євро-2024 почалися матчі на виліт

Сьогодні "сюрприз Євро" – грузини зіграють з іспанцями.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Швейцарія відправляє додому чинних чемпі…
Уже не чемпіони: італійці втратили титул і безславно покидають Німеччину. Фото: Getty Images.

У Німеччині, де триває чемпіонат Європи з футболу серед чоловіків, у суботу, 29 червня почалися ігри 1/8 фіналу, пише Depo.ua. За підсумком уже першої з них Старий Континент залишився без свого футбольного чемпіона.

Саме так, адже в першому матчі цієї стадії зафіксований непересічний результат: переможці Євро-2020 збірна Італії на чолі з відомим тренером Лучано Спаллетті поступилися Швейцарії з рахунком 0:2 і вибули з боротьби за головний трофей змагань. У фінальному матчі в Берліні 14 липня визначиться новий чемпіон континенту.

Зауважимо, італійці, у чиїй збірній триває процес зміни поколінь, мали непереконливий вигляд протягом усього групового турніру цього чемпіонату, тож їхній виліт на такій ранній стадії став несподіваним хіба для тих, хто не стежив за перебігом Євро-2024. Достатньо сказати, що за кількістю ударів по воротах за підсумками цього матчу швейцарці переважали італійців удесятеро – 10:1. Швейцарія не програла у своєму 17-му матчі з останніх 18-ти.

М’ячі за збірну країни сирів і годинників забили Фройлер на 37 хв. і Варгас відразу після початку другого тайму.

У 1/4 фіналу Євро Швейцарія зіграє з переможцем сьогоднішнього матчу Англія – Словаччина.

Того ж дня у іншому матчі 1/8 фіналу господарі турніру збірна Німеччини не без напруги пройшла Данію2:0.

На 30-й хвилині матч перервали майже на пів години – через сильну грозу з блискавками і градом.

Фото: Getty Images.

Кілька забитих обома командами у цій грі голів арбітр один за іншим скасовував після перегляду VAR. Лише у другому таймі німецька машина збільшила оберти і забила два м’ячі у ворота суперника: відзначились Хавертц на 53 хв. з пенальті і Мусіала – на 68-ій.

У 1/4 фіналу німці чекають на переможця пари Іспанія – Грузія.

Саме ця гра є у програмі сьогоднішнього футбольного вечора на Євро. Початок протистояння, яке обіцяє бути вельми цікавим, - о 22:00 за київським часом.

Трьома годинами раніше, з 19:00, почнуть грати Англія і Словаччина. Нагадаємо, словаки вийшли у плей-оф з групи, де виступала збірна України. У груповому турнірі вони поступилися команді Сергія Реброва 1:2, проте були сильнішими за українців за додатковими показниками.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme