Найкращий український тенісист – номер 227 у світовому рейтингу

Через низькі рейтинги українці не будуть представлені на паризькій Олімпіаді-2024 у великому тенісі: там гратимуть лише українки.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Найкращий український тенісист – номер 2…
Ілля Марченко. Фото: Getty Images.

Перша ракетка чоловічого великого тенісу України Ілля Марченко, 36 років, перебуває на 227-ій сходинці оновленого світового рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP), передає Depo.ua за даними сайту ATP.

У актуальному рейтингу українець піднявся на 2 рядки.

Чинним лідером рейтингу ATP є італієць Яннік Сіннер. До трійки входять також серб Новак Джокович і іспанець Карлос Алькатрас.

На 278-ій позиції в рейтингу перебуває інший українець, Віталій Сачко (+7 позицій).

До числа 500 тенісистів світу входять також Вадим Урсу (№340 ATP), Ерік Ваншельбойм (№468 ATP) і В’ячеслав Бєлінський (№474 ATP, стрибок на 52 місця догори).

Решта українських чоловіків-тенісистів перебувають за межами топ-500 ATP.

Таке становище чоловічого тенісу в Україні разюче відрізняється від ситуації у вітчизняному тенісі жіночому. Як раніше повідомляв Depo.ua, шестеро українських тенісисток – усі найкращі – візьмуть учать у тенісному турнірі Олімпідаи-2024 в Парижі. Чоловіки ж до цього турніру не допущені через низькі рейтинги.

Читайте більше: Зіграють всі найсильніші: відомо, в якому складі українська збірна з тенісу виступить на Олімпіаді в Парижі

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme