Максимальна інтрига: усі команди в групі на Євро-2024, де виступає Україна, набрали порівну очок – розв’язка найближчої середи

Для виходу в 1/8 фіналу чемпіонату континенту команді Сергія Реброва потрібна перемога над бельгійцями.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Максимальна інтрига: усі команди в групі…
Ромелу Лукаку з Бельгії (ліворуч) святкує забитий у грі з румунами гол разом з його товаришем по команді Кевіном Де Брюйне. Цей м'яч надалі був скасований через офсайд. Фото: Getty Images.

22 червня, в суботу, на чемпіонаті Європи з футболу серед чоловіків, який триває в Німеччині, трьома матчами фінішував другий тур групового раунду першості.

У групі Е, де виступає Україна, зустрічалися Бельгія й Румунія. Рахунок 2:0 на користь бельгійців, передає Depo.ua.

"Червоні дияволи" відкрили рахунок уже на 2-ій хвилині: Тілеманс точно пробив із-за меж штрафного. Надалі гра заспокоїлася. Бельгійці переважали за контролем м’яча, та конструктиву в атаці це їм не додавало.

У другому таймі фактурний форвард "червоних" Ромелу Лукаку реалізував вихід один на один, але втретє на цьому Євро його гол скасували через офсайд після перегляду VAR. Далі свій шанс змарнували румуни. А от їхні (і наші в завершальній грі групового етапу) суперники своє витиснули: на 80-ій хвилині Де Брюйне після передачі через усе поле від власного воротаря встановив остаточний рахунок. Бельгійці не вразили, проте і продемонстрованої якості гри їм вистачило для того, щоб здобути перші 3 бали.

Нагадаємо, "синьо-жовті" у своїх попередніх матчах у цій групі програли румунам – 0:3 і перемогли словаків – 2:1.

Усі команди у групі Е набрали по три очки. Українці перебувають на останньому місці через найгіршу різницю очок:

 

І

В

Н

П

М

О

1. Румунія

2

1

0

1

3—2

3

2. Бельгія

2

1

0

1

2—1

3

3. Словаччина

2

1

0

1

2—2

3

4. Україна

2

1

0

1

2—4

3

В останньому турі 26 червня, у середу, Бельгія зіграє проти України у Штутгарті, а Румунія у Франкфурті зустрінеться зі Словаччиною. Початок обох матчів – о 19:00 за київським часом.

За регламентом чемпіонатів Європи, за рівності очок місця між командами у групах розподіляються за додатковими показниками, ключовими з яких є (за спаданням пріоритетності) набрані в очних зустрічах між цими командами очки, різниця забитих і пропущених в матчах цих команд, кількість голів, забитих у матчах цих команд.

Щоб не рахувати додаткові показники, українцями потрібно у середу "просто" перемагати Бельгію. Яка поки не демонструє надто яскравої гри на цьому чемпіонаті. З іншого боку, й "синьо-жовті" після двох ігор не запам’яталися чимсь надзвичайним у позитивному сенсі.

Також вчора, 22 червня, другий тур зіграли команди з групи F.

Португалія здолала Туреччину3:0. М’ячі забили Бернарду Сілва (21 хв.), Акайдин (автогол, 28 хв.) і Бруну Фернандеш (55 хв., передгольову передачу віддав Роналду).

Португальці достроково, третіми після Німеччини і Іспанії, оформили вихід у плей-оф чемпіонату. І встановили рекорд: вийшли у цей раунд на своєму восьмому Євро поспіль і стали єдиною збірною, яка завжди виходила з групи у фінальних частинах чемпіонатів Європи: дев’ять разів із дев’яти можливих.

Дуже цікавим, як і прогнозував учора Depo.ua, був матч у цій же групі, в якому зустрічалися Грузія і Чехія. Ці команди програли свої перші матчі на Євро-2024 і боролися за очки, щоб зберегти шанс вийти в наступне коло турніру. Насичена емоціями гра завершилася унічию – 1:1.

Грузини, у чиїх воротах дива творив голкіпер Гіоргі Мамардашвілі, знов продемонстрували жагу до яскравої боротьби. Учора це принесло результат: команда здобула свої перші в історії очки на великих турнірах. На останній хвилині першого тайму чехи зіграли рукою у своєму штрафному, і призначений суддею після перегляду VAR 11-метровий реалізував Мікаутадзе, відзначившись своїм другим голом на цьому Євро.

У другій половині гри атаки чехів змінювалися контратаками грузинів. У результаті Патрик Шик таки добив м’яч у одній з атак його команди, встановивши нічийний рахунок. Обидві збірні зберігають шанси на вихід в 1/8 фіналу Євро-2024. Грузія попри всі можливі сценарії вже запам’яталася своєю пристрасною грою на цьому Євро.

***

Сьогодні на чемпіонаті Європи починаються матчі третього туру групового етапу.

Тур відкриють команди з групи А: Швейцарія — Німеччина (Франкфурт-на-Майні, 22:00 за київським часом) і Шотландія — Угорщина (Штутгарт, 22:00).

Німці уже в наступному раунді свого домашнього чемпіонату. Шанси потрапити у 1/8 фіналу з цієї групи мають шотландці зі швейцарцями. В Угорщини натомість нуль здобутих очок, сьогодні ця вельми самобутня команда прощається з Євро.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme