Англія повзе по Євро, Іспанія летить: підсумки ігрової неділі на чемпіонаті і анонс на понеділок, 1 липня

"Дочасний фінал Євро": у п'ятницю у чвертьфіналі зустрінуться Іспанія і Німеччина.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Англія повзе по Євро, Іспанія летить: пі…
Ніко Вільямс з Іспанії (праворуч) із колегою по збірній Ламіном Ямалом святкує забитий ним гол у матчі 1/8 фіналу ЄВРО-2024 між Іспанією і Грузією на стадіоні Кельна 30 червня. Фото: Getty Images.

Триває чемпіонат Європи з футболу серед чоловічих збірних. На турнірі в Німеччині зіграна половина матчів 1/8 фіналу, передає Depo.ua.

30 червня збірна Англії лише в додатковій тридцятихвилинці вирвала перемогу з рахунком 2:1 над колишнім суперником збірної України у групі на Євро-2024 – Словаччиною.

Активна і доволі агресивна гра почалася із перших хвилин цієї зустрічі. Уже на 17-ій хвилині у чотирьох гравців була жовта картка. На 25-ій словаки натякнули на бажання створити сенсацію: вийшли вперед після голу Івана Шранца. Саме цей нападник забивав у ворота України в матчі другого туру Євро, а перед тим відзначився у воротах Бельгії. Забивши три м’ячі, словак зрівнявся з лідерами рейтингу бомбардирів Євро-2024 грузином Мікаутадзе і німцем Мусіалою, які також мають по 3 забиті голи на чемпіонаті Європи. Щоправда, із цієї трійці виступи на турнірі продовжує лише Мусіала.

Щодо ж гри Англія – Словаччина, то лише на 90+6 хв. підопічні Гарета Саутгейта зрівняли рахунок: точним був ефектний удар "ножицями" Джуда Беллінгема.

Словаки, які вже бачили себе в наступному колі чемпіонату, настільки впали духом, що пропустили тут же, на першій хвилині екстратаймів. Форвард Гаррі Кейн сказав своє слово.

У 1/4 фіналу в суботу, 6 липня, у Дюссельдорфі Англія зіграє зі Швейцарією, яка в суботу припинила шлях італійців на цьому Євро.

У другій парі 1/8 фіналу 30 червня Іспанія без напруження сил розгромила головне наразі відкриття чемпіонату Європи 2024 року – збірну Грузії. Рахунок 4:1.

Протягом матчу іспанці, які по ходу турніру грають дедалі більш яскраво, безумовно домінували. Проте саме вони першими й пропустили: м’яч у власні ворота після прострілу грузинів зрізав Ле Норман. Між іншим, це перший пропущений Іспанією м'яч на цьому Євро. Поки ніхто із суперників не зміг розписатися у воротах "червоної фурії".

Далі на полі закрутилася "червона карусель". Ще до перерви Педрі зрівнює рахунок. Уже на старті другого тайму з передачі 16-річного вундеркінда Ламіна Ямала Руїс виводить свою команду вперед. Далі був точний удар після атаки лівим флангом від Ніко Вільямса, а крапку на останніх хвилинах поставив Дані Ольмо.

Про перевагу в класі іспанців свідчить статистика: з Грузією вони володіли м'ячем 75 відсотків часу, завдавши 24 удари по воротах (з них 13 у площину воріт) проти 3 ударів (нуль у площину) у грузинів.

І все ж виступ на цьому чемпіонаті абсолютного дебютанта великих футбольних турнірів Грузії заслуговує на найвищі оцінки за бажання підопічних французького тренера Саньоля грати в яскравий і цікавий футбол.

У 1/4 фіналу чемпіонату Іспанія гратиме з Німеччиною, яка у суботу перемогла Швейцарію. Саме зустріч іспанців і господарів турніру німців уже називають "достроковим фіналом" цього Євро: зустрінуться дві з короткого переліку кращих за якістю гри команд цієї першості. Матч відбудеться 5 липня у Штутгарті.

Сьогодні ж, 1 липня, відбудуться наступні два матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи:

19:00 (час київський), Дюссельдорф Франція — Бельгія

22:00 Португалія — Словенія.

Зазначимо, Франція несподівано стала другою у своїй групі на Євро: команда перемогла Австрію і двічі зіграла унічию – з Нідерландами і Польщею. Бельгія грала у групі зі збірною України (в очній зустрічі рахунок не було відкрито – 0:0) і посіла там друге місце.

Португалія виграла свою групу, здобувши перемоги над Чехією і Туреччиною та в останньому турі програвши Грузії. Словенії ж вихід у плей-оф принесли три нічиї, з Англією, Данією і Сербією. Три очки – це на одне менше, ніж здобула Україна у своїй групі. Проте згідно з регламентом чемпіонату словенці грають у 1/8 фіналу, а українські футболісти і тренери поїхали у відпустки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme