Афіша шостого дня Євро-2024: балканське дербі, битва аутсайдерів і очікування перемоги німців

Розповідаємо про найцікавіше цього ігрового дня на чемпіонаті континенту.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Афіша шостого дня Євро-2024: балканське…
Франциско Консейсао з Португалії забиває другий гол у ворота збірної Чехії. Фото: Getty Images.

Сьогодні, 19 червня, починається другий тур групового етапу чемпіонату Європи з футболу, який триває в Німеччині. Depo.ua нагадує, які команди гратимуть і чим цікаві сьогоднішні матчі.

О 16:00 за київським часом на поле стадіону в Гамбургу вийдуть Хорватія і Албанія (група В). Ці команди програли в першому турі відповідно Іспанії (0:3) і Італії (1:2). І якщо у хорватів було мало шансів проти об’єктивно сильніших іспанців, то албанці приємно здивували наполегливим бажанням взяти очки та навіть забили найшвидший гол чемпіонатів континенту – на 23-ій секунді гри. Тож сьогодні обидві збірні спробують взяти свої перші очки на Євро у одному з балканських дербі, кілька яких будуть зіграні на чемпіонаті Європи-2024.

Група А обидва свої матчі другого кола зіграє сьогодні. О 19:00 у Штутгарті почнеться гра Німеччина – Угорщина. Німці потужно почали, розгромивши шотландців (5:1) у матчі відкриття чемпіонату. Від них чекають найвищих досягнень на домашньому турнірі. Сьогодні вони можуть стати першою командою на Євро-2024, яка оформить вихід з групи. Якщо проти не будуть угорці. Їхня сила досі достеменно незрозуміла, у першому турі вони цілком за грою поступилися швейцарцям – 1:3.

О 22:00 за Києвом у Кельні прозвучить стартовий свисток у поєдинку Шотландії і Швейцарії. Найбільші (водночас з Україною) невдахи першого туру – острів’яни намагатимуться довести, що не даремно приїхали на цей чемпіонат. Ну а швейцарці спробують вже сьогодні вийти у плей-оф змагань. Можливо, буде не надто видовищно, зате точно напружено.

Вчора ж, 18 червня, на Євро-2024 були зіграні два завершальні матчі першого туру у групі F.

Португалія на останніх секундах вирвала перемогу у Чехії – 2:1. Франсішку Консейсау забив свій дебютний і вирішальний у цьому матчі гол на 90+2 хвилині. Кріштіану Роналду вийшов у стартовому складі і відразу встановив рекорд: став першим футболістом, який зіграв на шести чемпіонатах Європи. Ще один рекорд на рахунку іншого португальця, Пепе. Він став найбільш віковим футболістом в історії чемпіонатів Європи: учора вийшов на поле у 41 рік.

У цій грі Крішті обійшовся без чергового забитого м’яча: допоміг партнеру забити, але з офсайду. Відзначимо якісну гру чехів проти сильного суперника. Чеська команда відкрила рахунок і була на межі сенсації, але не втримала налаштованих перемагати португальців.

У іншому матчі дня яскраву зустріч провели команди Туреччини і Грузії. Рахунок їхнього матчу – 3:1 на користь турків. Переможці забили третій м'яч на 90+7 хв. До того була дуже динамічна гра з рівними шансами. Дебютанти Євро грузини мали зовсім не приречений вигляд. Тож у цій групі боротьба лише починається.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme